Roadtrip US

En reseblogg

Take me back to Hollywood.....

Publicerad 2014-10-15 20:12:00 i Allmänt,

 "Take me back to Hollywood that´s where dreams comes true.."  så sjöng Ted Gärdestad, i den engelska versionen av Chapeau-Clacque ( http://www.youtube.com/watch?v=pkg_8BCtSXU )
Nu har vi varit där! Sett den magiska skylten, cruisat Sunset Boulevard upp-och ner, åkt runt i de fashionabla villaområdena i Beverly Hills och Hollywood och inte en enda kändis såg vi ...Hollywood skylten lyckades vi få se på relativt nära håll, det vill säga så långt upp i villaområdena man kunde komma med bil och apostlahästar. Annars kan man på egen risk välja att ge sig upp och klättra i bergen från några utvalda punkter, dock inget för en reumatiker och en med höjdskräck!  Man kan också få se skylten på närmare håll om man i förtur bokar en biljett på "Hollywook Sign Shuttle" och då får man även inträde till The Grifith Observatory men det kändes lite väl turistiskt för vår smak. Vi drog i stället upp med bilen, rakt upp i de branta backarna i Hollywood Hills och letade oss fram - kanske inte så populärt bland ortsbefolkningen men har man valt att bo där så får man väl skylla sig själv eller.....Vi tog en lunch på Sunset Boulevard, en gata som var i ständig rörelse, horder av bilar, tjutande brand-och polis, gatuarbeten = livsfarlig arbetsplats, fullt med människor som trängs längs gatorna.Vi kände plötsligt att vi hade blivit mättade av alla människor, bilar och brus så vi bestämde oss för att köra vidare mot Las Vegas som var slutmålet för dagens resa och det var nog ett väldigt rätt val med tanke på att trafiken ut ur LA tog väldigt mycket längre tid än vi hade beräknat och då valde vi ändå att åka vi "off-peak" mitt på dagen, innan eftermiddagstrafiken sätter igår på allvar!Vi lämnar nu Californen som gett oss så många fantastiska minnen, resan mellan Santa Cruz och San Simeon är den absolut vackraste resa jag någonsin upplevt - de vyerna har jag lagrat på min egen hårddisk för att kunna plockas fram de där dagarna som känns allmånt grå och trista....nu väntar oss en massa andra nya äventyr, vi kommer att bila genom Nevadaöknen till Vegas därefter väntar Hooverdammen, Gran Canyon, Historical Route 66......I Vegas skall vi bo på Hard Rock Cafe and Casino och här i Las Vegas skall jag också få återse en kär gammal vän som jag inte sett på över 27 år! Vi var kursare en gång i tiden, sedan flyttade hon till USA, gifte sig och skaffade familj! Ska verkligen bli kul att träffa henne igen men innan dess så skall vi göra Vegas på egen hand.... ni känner väl till uttrycket; "Whats happens in Vegas stays in Vegas"
 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi är ett medelålders par från Göteborg som skall genomföra vår livs resa - en roadtrip i US. Äventyret startar med några dagar i New York innan vi tar inrikesflyget vidare till San Francisco. Väl på plats, väntar en Ford Espace på att få ta oss med på den berömda Highway no.1 ner mot Los Angeles. Efter att ha utforskat mytomspunna platser som Hollywood, Beverly Hills, Venice Beach, Marina Del Ray så styr vi kosan österut igen. Vi hoppas på att få besöka många fler spännande orter som Las Vegas, Grand Canyon, Alberquerque, Dallas, Houston, New Orleans innan vi avslutar vår resa med en veckas sol och bad i vårt älskade Florida. Välkommen att följa oss under vår resa....

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela