Roadtrip US

En reseblogg

Storstadens många sidor.....

Publicerad 2014-10-02 00:19:00 i Allmänt,

Vi trotsade regnet och begav oss ner mot Time Square och TKTS strax före kl 10 då biljettkassorna öppnar för dagen....
På vägen passerade vi min första arbetsgivare som nybliven dekoratör i Göteborg, Hennes & Mauritz. På den tiden kunde vi inte ens drömma om att HM skulle ha en av världens största butiker i New York......
Väl framme vid biljettkassorna på Times Square så kändes det plötsligt inte lika angeläget att sälla oss till kön för att få biljetter till matinéföreställningarna som började kl 14:00. Biljetter till kvällsföreställningarna skulle nämligen inte släppas förrän kl 16:00 och vi beslöt oss därför att prioritera vårt efterlängtade besök till Central Park.
Vi hann inte mer än komma in i Central Park förrän det tyvärr började att duggregna igen men vi strosade lugnt vidare. Vi hade många små nyfikna ekorrar som gjorde oss följe på färden i parken.
Central Park är verkligen en underbar oas i the big Apple! En plats för återhämtning och rekreation! Här kan man knappt föreställa sig det pulserande storstadslivet som pågår, alldeles utanför parkens gränser.
Här kan de som inte orkar promenera runt i parken välja mellan att få bli transporterad i en cykelkärra eller utav häst och vagn.  Vi valde dock att använda oss av våra egna apostlahästar och strosade runt i de mest fantastiska miljöer innan vi kom fram till "The Boathouse" där vi intog dagens lunch på båthusets veranda med utsikt över en sjön. Sommartid så kan man här hyra sig en liten träbåt och ro runt i sjön.  
Man kan skönja storstadens siluett med skyskraporna i bakgrunden men i övrigt finns det inget som påminner om New Yorks puls inne i Central Park......
Vår planerade drink på the Knickerbocker i hörnet på 42nd Street/ 6th Avenue uteblev dock - hotellet har tyvärr inte öppnat ännu efter att ha restaurerats och återfått sitt ursprungliga namn sedan hotellet ursprungligen startades år1906. Vi tog en go´fika istället och sprarar oss inför kvällens middag som blir den sista här i NY - imorgon bitti blir det att hoppa på flygbussen igen för att ta oss ut till Newark och vidare mot San Farancisco. Om allt går enligt plan så hoppas vi kunna lämna regnet bakom oss för solsken och skaldjur på någon restaurang nere vid Fishermans Wharf imorgon kväll.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi är ett medelålders par från Göteborg som skall genomföra vår livs resa - en roadtrip i US. Äventyret startar med några dagar i New York innan vi tar inrikesflyget vidare till San Francisco. Väl på plats, väntar en Ford Espace på att få ta oss med på den berömda Highway no.1 ner mot Los Angeles. Efter att ha utforskat mytomspunna platser som Hollywood, Beverly Hills, Venice Beach, Marina Del Ray så styr vi kosan österut igen. Vi hoppas på att få besöka många fler spännande orter som Las Vegas, Grand Canyon, Alberquerque, Dallas, Houston, New Orleans innan vi avslutar vår resa med en veckas sol och bad i vårt älskade Florida. Välkommen att följa oss under vår resa....

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela