Roadtrip US

En reseblogg

Sedona

Publicerad 2014-10-22 01:08:36 i Allmänt,

Sedona -  en väldigt trevlig och vacker, liten pärla i bergen, några mil söder om Flagstaff. Vi var nästan lite mättade på berg men både väg 89A till Sedona och området i sig var helt fantastiskt vackert ( känns som om att jag sagt detta tidigare ). I Sedona är allt mer tillgängligt. Visst man måste uppleva Grand Canyon massivet som är fullkomligt breathtaking men om man vill kunna komma bergen lite närmare så är Sedona det perfekta stället, dessutom billigare. Här betalar man endast $5 för ett heldagspass/parkering och sedan kör/går var man vill på ett antal markerade leder i bergen.
Stället är inte stort men det är otroligt charmigt om än väldigt turistiskt i centrum men dock inte dyrare för det. Vi åt lunch på en trevlig restaurang med bergen som vy både i för- och bakgrund. Maten smakade dessutom underbart! Jag åt en sallad med blue cheese, pecan nötter, färska hallon - det var ljuvligt gott!!!
Nu väntar en lång bilresa till Albuquerque där vi ska stanna två nätter, först natten på ett gammalt renoverat, för tiden, route 66 hotell och andra natten byter vi upp oss till ett mindre privat B&B där de skall servera en ljuvlig ekologisk frukost... Hm, vi får väl se vad vi tycker när vi varit där!
Take care

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi är ett medelålders par från Göteborg som skall genomföra vår livs resa - en roadtrip i US. Äventyret startar med några dagar i New York innan vi tar inrikesflyget vidare till San Francisco. Väl på plats, väntar en Ford Espace på att få ta oss med på den berömda Highway no.1 ner mot Los Angeles. Efter att ha utforskat mytomspunna platser som Hollywood, Beverly Hills, Venice Beach, Marina Del Ray så styr vi kosan österut igen. Vi hoppas på att få besöka många fler spännande orter som Las Vegas, Grand Canyon, Alberquerque, Dallas, Houston, New Orleans innan vi avslutar vår resa med en veckas sol och bad i vårt älskade Florida. Välkommen att följa oss under vår resa....

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela