Roadtrip US

En reseblogg

Santa Monica Beach & Pier

Publicerad 2014-10-13 06:51:00 i Allmänt,

Idag har vi i alla fall promenerat ändå bort till Santa Monica Pier. Vi var definitivit inte ensamma om att besöka piren, vi var många som trängdes på trädäcket. I USA finns det mat precis överallt så man behöver verkligen aldrig gå hungrig, om man har pengar vill säga. Restauranger, korvförsäljare, drickaförsäljare avlöser varandra och alla ställen verkar konstigt nog ha fullt med gäster. Jag måste erkänna att Santa Monica Pier var en besvikelse för min del, alldeles för kommersiellt. Helt enkelt  "too much" för min smak.
Kanske beror det på att jag bor i Göteborg och har tillgång till Liseberg, som jag upplever som en helt fantastiskt trevlig nöjespark, för liten som för stor! Desto trevligare var området innan piren. Här var det full aktivitet på söndagseftermiddagen. Det fanns en enorm lekplats för både små barn och vuxna barn. Ett gäng med duktiga gymnaster övade olika balansmoment. Bredvid klättrade och svingade unga som gamla sig i lianer och romerska ringar. Några gungade i stora sköna bildäck! LIte längre bort fanns det ett litet torg med schackbord där det pågick ett antal schackomgångar. Lite längre bort stod en kille och spelade gitarr och drygade ut matkassan genom mer eller mindre generösa bidrag från förbipasserande. Santa Monica är väldigt mycket lugnare som område än Venice Beach där man inte kan gå många meter utan att känna mariujanadoft i näsan. Gissa om jag blev snopen när jag upptäckte att jag inte hade något minneskort i kameran!. Jag hade helt enkelt glömt att sätta tillbaka kortet innan vi begav oss ut ....tur att man har kamera i telefonen.
Vi börjar nog att bli färdiga med Venice och Santa Monica Beach. VI har förvisso en hel del saker kvar att besöka här i LA som Marina del Ray, småbåtshamnen där namnet inte direkt överensstämmer med storleken på båtarna i hamnen. Hollywood, Beverly Hills och förhoppningsvis så hinner vi också med en tur ner till Long Beach. Ikväll spelar Los Angeles Kings mot Winniepeg Jets på Staples Arena här i LA. Vi försökte att få blijetter till matchen men vi var tyvärr försent ute. Det fanns "single tickets" men vi kunde inte få platser bredvid varandra och ska man betala mellan 700-1000 SEK för en biljett vill man åtminstone sitta tillsammans! Vilka biljettpriser det är här i USA. De dyraste biljetterna kostade nästan $600/person. Än värre är det om man vill gå på American Football. Här kan man lätt  få betala det dubbla för en biljett och då är det inte de bästa biljetterna vi talar om. Tur att det finns TV!
 
 

Kommentarer

Postat av: Jessica

Publicerad 2014-10-13 10:26:30

Skulle gärna köra route 66!

Svar: Du skall få följa vår resa på Historical Route 66 från Kingman och upp i Grand Canyon men först skall vi till Las Vegas....
None None

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi är ett medelålders par från Göteborg som skall genomföra vår livs resa - en roadtrip i US. Äventyret startar med några dagar i New York innan vi tar inrikesflyget vidare till San Francisco. Väl på plats, väntar en Ford Espace på att få ta oss med på den berömda Highway no.1 ner mot Los Angeles. Efter att ha utforskat mytomspunna platser som Hollywood, Beverly Hills, Venice Beach, Marina Del Ray så styr vi kosan österut igen. Vi hoppas på att få besöka många fler spännande orter som Las Vegas, Grand Canyon, Alberquerque, Dallas, Houston, New Orleans innan vi avslutar vår resa med en veckas sol och bad i vårt älskade Florida. Välkommen att följa oss under vår resa....

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela