Roadtrip US

En reseblogg

Marina del Ray

Publicerad 2014-10-14 03:18:38 i Allmänt,

Idag har vi gjort ett besök i världens största småbåtshamn, Marina del Ray som ligger på gångavstånd från vårt hotell. Marinan byggdes under slutet av 1950-talet och har plats för 5426 småbåtar - observera betoningen på "små båtar". Vår gamla motorbåt av motell Micore 505 hade knappt platsat som jolle till flertalet av båtarna i hamnen! Inget område för en medel Svensson direkt! Amiralty way går längs med marinans alla 23 pirer. Förutom båtplatserna så finns här även 5445 hyresbostäder, 600 bostadsätter, 6 hotell och en anlagd strand för familjer,  " Mothers Beach", Här finns det lekplats, grillområde och ett ganske så stort picknickområde under tak med sittplatser för medhavda matsäckar.
Det var trevligt att bara strosa runt i området och titta på alla båtar men vi insåg ganska snart att området var lite väl stort och det var rejält varmt ute så vi valde att göra en "liten" avstickare ner till Marina del Ray Beach för att bada i havet. Kändes inte aktuellt att bada på Mothers Beach. Det var inte alldeles solklart hur vi skulle komma till beachen men en vänlig dam lotsade oss rätt via en liten gångbro över kanalen. Vi hade nästan stranden helt för oss själva - stor skillnad mot Venice och Santa Monica Beach. Vi promenerade tillbaka via marinan till hotellet och köpte med oss en väldigt sen lunch upp på rummet. Hittade några roliga shoppingpåsar på Ralphs, en trevlig matkedja som vi stiftat bekanskap med här i Los Angeles. Mindre och mer trivsam än de gigantiska mataffärer som annar sär så vanliga här i US.
Nu skall vi vila våra gamla och trötta ben innan vi går ner till Venice Beach och äter middag. Det blir nog vår trevliga Italienare som har världens godaste kuvertbröd med färsk basilika och vitlök  - problemet är bara att ju fler du äter desto fler lägger de fram! Ljuvligt goda.....
Avslutar med ett foto på en annorlunda cyklist som vi träffade på vid Mothers Beach - det är ju snart dags för Halloween och här i US pyntar man överallt, själva firandet sker först fredagen den 31:a oktober! 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi är ett medelålders par från Göteborg som skall genomföra vår livs resa - en roadtrip i US. Äventyret startar med några dagar i New York innan vi tar inrikesflyget vidare till San Francisco. Väl på plats, väntar en Ford Espace på att få ta oss med på den berömda Highway no.1 ner mot Los Angeles. Efter att ha utforskat mytomspunna platser som Hollywood, Beverly Hills, Venice Beach, Marina Del Ray så styr vi kosan österut igen. Vi hoppas på att få besöka många fler spännande orter som Las Vegas, Grand Canyon, Alberquerque, Dallas, Houston, New Orleans innan vi avslutar vår resa med en veckas sol och bad i vårt älskade Florida. Välkommen att följa oss under vår resa....

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela