Roadtrip US

En reseblogg

En dag på Venice Beach

Publicerad 2014-10-12 06:03:00 i Allmänt,

Helt utmattade har vi precis sjunkit ner i soffan på hotellrummet efter en heldag på Venice Beach - vårt mål för dagen var ju att ta oss hela vägen till piren i Santa Monica men vi insåg snart att det var mer än tillräckligt att enbart koncentrera oss på Venice Beach idag. Strandpromenaden sträcker sig annars hela vägen mellan Venice Beach och Santa Monica, som även har ett litet nöjesfält för den som så önskar. Jag säger bara - VILKEN DAG vi har haft! Så otroligt många intryck!! Strandpromenaden fullkomlligt kryllade av lediga människor som cyklade, promenerade, åkre bräda eller inlines, spelade tennis, basket, volleyboll, solade, badade eller surfade i de höga vågorna längs strandkanten. Här hände någonting precis hela tiden och överallt!!! 
Har ni hört talas om "The Green Doctors Medical Marijuana Doctors at Venice Beach" Jag trodde det var en bluff tills Mats övertygade mig - det finns verkligen en privat klinik med läkarteam som ordinerar marijuana till behövande mitt på Venice Beach - det delades t.o.m. ut reklamlappar utanför butiken. Vissa anser att företaget är lurendrejeri medans andra tycker det är bra att de finns - de agerar helt öppet och lagligt där de som anser sig att vara i behov av drogen/avväjning får den ordinerad av teamet. Inget hysch-hysch här inte!
Vi gick självklart ner till beachen för att ta oss ett dopp (jodå, vi var iförda våra röda badkläder för den som undrar) Det blev dock bara Mats som badade idag. Jag älskar ju att bada, framför allt i havet men jag har också stor respekt för vatten så jag fegade helt enkelt ur när jag såg vågorna. Mats har ju faktiskt varit badvakt i sin ungdom så han är en bra mycket bättre simmare än vad jag är. Badvakten, med de röda badbyxorna (inte Mats) hamnade faktiskt i ett litet mungemäng med några "tuffa" vältränade killar som valde att trotsa badvaktens varningar och fortsatta att bada till badvakten fick nog och skrek åt dem att genast gå upp ur vattnet annars så skulle han se till att de fick hjälp därifrån. Polisbilen patrullerade på stranden väldigt nära så de valde till slut att gå upp ur vattnet, dock något motvilligt! Då kände jag mig nöjd, jag hade definitvit tagit rätt beslut - man skall ha respekt för vågor och understömmar!
Vi satt en bra stund och bara tog in allt som hände omkring oss. Skatare i alla åldrar och med olika skicklighets-nivåer körde runt i rampen framför oss, timme efter timma. Några äldre inlines åkare filmades dansande framför kamerateamet. En stor, mörk kille iförd en klarröd basebolltröja, försökte sälja en DVD med vad han själv påstod, egen komponerad musik, en Bob Marley liknande figur körde runt på inlines och försökte sig på att tjäna lite pengar genom att dra några fruktansvärt dåliga riff på bas. Vi hittade ett stånd med färsk frukt och köpte där en påse ,ed grantäpplekärnor för $3, lyxigt läskande i värmen! 
När vi väl bestämde oss för att dra oss hemåt hade klockan hunnit att passera halv fem. Vi strosade sakta hemåt, nöjda men rejält trötta efter dagens alla upplevelser....när skall de ta slut??? Jag vet inte hur jag skall kunna förmedla alla upplevelser till er - allt behöver få upplevas i verkligheten. Jag hoppas dock att bilderna nedan talar sitt egna språk....
 
 
 
 
 

 
 

 

Kommentarer

Postat av: anna

Publicerad 2014-10-12 10:49:09

wow, jätte coolt. skateparken har man ju sett på tv många gånger

Svar: Ja, det är coolt att bara få ta del av allt som händer runt omkring! Skateparkenskulle kunna ta inträde!
None None

Postat av: Susanna Maria J

Publicerad 2014-10-12 12:42:53

Så härligt det ser ut <3

Svar: Helt underbart att bara uppleva allt!!!
None None

Postat av: Mohammedi's | Art, model & designer

Publicerad 2014-10-12 13:42:06

vackert!!

Svar: Tackar-det är verkligen härliga miljöer!
None None

Postat av: FrökenTV, bloggen om tv och film

Publicerad 2014-10-12 14:13:06

nice

Svar: Hm....det är fantastsikt!!
None None

Postat av: Linda

Publicerad 2014-10-12 18:47:12

Jättefina bilder! Haha blev så sugen på granatäpple att jag sprang till Ica efter att ha sett ditt inlägg! Haha gott är det :D

Svar: Jag skrattade gott när jag läste ditt inlägg ....visst är det gott med granatäpple!! Så lyxigt att få alla serverat dessutom :)
None None

Postat av: Jessica

Publicerad 2014-10-13 10:21:52

Gillar hur du har fångat människorna på bild. Men min favorit är måsen på skateboarden =)
Melonen ser väldigt läskande ut!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi är ett medelålders par från Göteborg som skall genomföra vår livs resa - en roadtrip i US. Äventyret startar med några dagar i New York innan vi tar inrikesflyget vidare till San Francisco. Väl på plats, väntar en Ford Espace på att få ta oss med på den berömda Highway no.1 ner mot Los Angeles. Efter att ha utforskat mytomspunna platser som Hollywood, Beverly Hills, Venice Beach, Marina Del Ray så styr vi kosan österut igen. Vi hoppas på att få besöka många fler spännande orter som Las Vegas, Grand Canyon, Alberquerque, Dallas, Houston, New Orleans innan vi avslutar vår resa med en veckas sol och bad i vårt älskade Florida. Välkommen att följa oss under vår resa....

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela