Roadtrip US

En reseblogg

Carmel by-the-Sea + 17th mile Drive

Publicerad 2014-10-07 09:00:00 i Allmänt,

Vaknade till en underbar morgon i Carmel by-the-Sea. 
Efter frukost tog vi en kort promenad nerför backen på Ocean Avenue ner till stranden.
En välkomnande milslång sandstrand mötte oss - här nere blandades ortens alla hundar med sin matte/husse på morgonpromenaden med morgonbadarna & turisterna. Vi var självklart tvungna att testa vattentemperaturen - inte var det så farligt kallt inte, kanske 16-17 grader men vilka vågor! Vi fick sällskap av tre stycken delfiner som följde strandkanten några meter ut från land.
Vi bestämde oss för att göra en utflykt till "17th mile drive" som är en naturskön väg som går längs utmed kusten genom Pacific Grive på Monterey Peninsula, förbi ett antal kända golfklubbar som bland annat den anrika Pebble Beach. Vi körde in genom Carmel gate, en av de fyra infarterna. Betalade $10, fick en karta och körde vidare utmed en snitslad bana. Vi fick en fantastisk upplevelse. Parkerade bilen på några av de utmärkta utsiktsplatserna och fick där beskåda underbara vyer.
Fågellivet utmed kusten är fantastiskt. De brunsvarta skarvarna kan man se överallt på klipporna där de sitter för att torka sina vingar. Vi såg även, eller rättare sagt, vi framför allt HÖRDE en hel sälkolloni som låg och njöt av solens strålar på behörigt avstånd från oss människor.
 En av de absolut vackraste vyerna var "Lone Cypress" - en ensam cypress som vuxit upp till ett magnifikt träd ute på en klippa.
 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi är ett medelålders par från Göteborg som skall genomföra vår livs resa - en roadtrip i US. Äventyret startar med några dagar i New York innan vi tar inrikesflyget vidare till San Francisco. Väl på plats, väntar en Ford Espace på att få ta oss med på den berömda Highway no.1 ner mot Los Angeles. Efter att ha utforskat mytomspunna platser som Hollywood, Beverly Hills, Venice Beach, Marina Del Ray så styr vi kosan österut igen. Vi hoppas på att få besöka många fler spännande orter som Las Vegas, Grand Canyon, Alberquerque, Dallas, Houston, New Orleans innan vi avslutar vår resa med en veckas sol och bad i vårt älskade Florida. Välkommen att följa oss under vår resa....

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela