Roadtrip US

En reseblogg

Veterans Day/Feeding the birds a la Hitchcocks "Fåglarna"

Publicerad 2014-11-12 19:08:00 i Allmänt,

Igår kväll hämtade vi en trött men glad, Sara på Tampa Airport - flyget anlände i tid, eller för att vara helt korrekt, en halvtimma tidigare än beräknad ankomst. Gratis korttidsparkering (1 timma) erbjöds med direkt anslutning till ankomsthallen, lite skillnad mot när man skall hämta någon på Landvetter, går knappt att få en parkering och dyrt är det också för den delen.
Idag tog vi en lång promenad tillsammans alla tre, bort till Caddy´s för att äta frukost och återuppliva gamla minnen från tidigare resor.Överallt vajade den amerikanska flaggan dagen till ära - det är tisdag den 11:e november och helgdag här i U.S. Man firar "Veterans Day"  dagen är till för att hedra landets alla krigsveteraner som någon gång under sitt liv, tjänat sitt land. The Veterans Day sammanfaller med firandet av första världskrigets slut som formellt trädde i kraft i den 11:e timman, 11:e dagen i den 11:e månaden 1918.
På Caddy´s hissade man tre flaggor, två som var för marinen och så förstås "Stars & Stripes". Som vanligt fick vi lite för mycket på tallrikarna och istället för att slänga bort allt så sparade Sara lite bröd för fåglarna. Vi tänkte dock inte mata fåglarna på Caddy´s, det hade nog inte varit så populärt med tanke på att  "snyltgästerna" är många till antalet och dessutom väldigt uppfinningsrika för att,då och då, få sig en liten smakbit. 
Vi tog med brödbitarna ner till stranden och där blev det ett väldigt kalas - Mats var verkligen omsvärmad där ett tag.....
D
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi är ett medelålders par från Göteborg som skall genomföra vår livs resa - en roadtrip i US. Äventyret startar med några dagar i New York innan vi tar inrikesflyget vidare till San Francisco. Väl på plats, väntar en Ford Espace på att få ta oss med på den berömda Highway no.1 ner mot Los Angeles. Efter att ha utforskat mytomspunna platser som Hollywood, Beverly Hills, Venice Beach, Marina Del Ray så styr vi kosan österut igen. Vi hoppas på att få besöka många fler spännande orter som Las Vegas, Grand Canyon, Alberquerque, Dallas, Houston, New Orleans innan vi avslutar vår resa med en veckas sol och bad i vårt älskade Florida. Välkommen att följa oss under vår resa....

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela