Roadtrip US

En reseblogg

Key West

Publicerad 2014-11-21 22:17:00 i Allmänt,

Florida kallas ju i folkmun för "the Sunshine State" även om det för tillfället inte gör själ för namnet!  Det är fortsatt rejält kallt och blåsigt här för tillfället - som de vikingar vi är så valde vi ändå att gå barfota nere på stranden i dag iklädda endast shorts och en långärmad tröja (kanske lite fegt) 
Key West är en ö som ligger längst söder ut i Florida & USA. Bilresan ut till Key West är väldigt vacker på sina ställen där den går utmed vattnet.  Stundtals känns det faktiskt som man kör direkt ovanpå vattnet - rätt läckert! PÅ key West måste man besöka " the Southernmost Point" - Floridas och USA´s  sydligaste punkt. Här finns ett monument som markerar den sydligaste punkten som vi turister får besöka. Den mest sydliga punkten är egentligen Truman Annex men eftersom den ligger på ett militärt område så är det inte tillåtet för oss turister att göra ett besök. Från Truman Annex är det endast 144 km till Kuba.
Duval Street, är den mest kända och berömda huvudgatan på Key West. Här ligger ett antal cafeér, barer och restauranger. Men för en kattälskare som undertecknad så är ett besök i den store amerikanske författaren, Ernest Hemingway´s hem ett måste. Hemingway bodde nämligen under ett antal år här på Key West (1931-1940) och hans hem är numera ett museum som drivs av släktingar till den kände författaren. Hemingway älskade katter och än idag lever ättlingar till hans katter kvar här. Jakt var ett annat stort intresse vilket det finns tydliga spår av i huset.
Vissa av Hemingway´s katter bär på en genetisk defekt, de föds med sex tår istället för fem. På en vacker och skuggande plats i trädgården så finns även en liten kattkyrkogård där de älskade fyrbenta djuren fått sin sista vila. De små gravstenarna vittnar om en kärleksfull relation mellan ägare och katter. I Hemingway´s trädgård så finns det också en pool som sägs vara den första som byggdes på Key West. Det var Pauline Marie Pfeiffer, Hemingways hustru från hans andra äktenskap (av fyra) som absolut ville ha en pool så att hon kunde imponera på sina vänner. Den skall ha blivit väldigt dyr att bygga, det sägs att den kostade långt mer än vad själva fastigheten kostade. Hemingway var ju ingen direkt social person, och den lilla kojan som finns kvar uppe i ett av träden vittnar om detta. Hit upp tog sig bara Hemingway själv och hans älskade katter. Hemingway sägs ha suttit här han skapade sina kända alster. En annan plats som Hemingway gärna besökte var Sloppy Joe´s Bar. 
Här hade Hemingway en egen plats där han kunde få sitta ostörd om han så önskade. Baren är ett trevligt ställe att besöka och det är oftast också välbesökt. Här serverar man som på så många andra ställen i USA drycker i plastglas, skillnaden är att här tyckte undertecknad att det kunde vara värt att ta med sig de trevliga plastglasen hem som ett minne (inte lika uppskattat av sällskapet) Sloppy Joe´s Bar. ligger numera på Duval Street/Green Street medan "the Original Sloppy Joe´s" ligger kvar på 135 Green Street. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi är ett medelålders par från Göteborg som skall genomföra vår livs resa - en roadtrip i US. Äventyret startar med några dagar i New York innan vi tar inrikesflyget vidare till San Francisco. Väl på plats, väntar en Ford Espace på att få ta oss med på den berömda Highway no.1 ner mot Los Angeles. Efter att ha utforskat mytomspunna platser som Hollywood, Beverly Hills, Venice Beach, Marina Del Ray så styr vi kosan österut igen. Vi hoppas på att få besöka många fler spännande orter som Las Vegas, Grand Canyon, Alberquerque, Dallas, Houston, New Orleans innan vi avslutar vår resa med en veckas sol och bad i vårt älskade Florida. Välkommen att följa oss under vår resa....

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela