Roadtrip US

En reseblogg

Venice Beach - here we come

Publicerad 2014-10-11 03:34:53 i Allmänt,

Vi tog en promenad längs boardwalken i Ventura efter frukost. Återigen var det lite kallare temperatur på morgonen men vi strosade längs med havet och njöt avfågellivet  och vågorna som slog in mot stranden. På vår vår tillbaka hittade vi ett kadaver av vad vi tror var ett sjölejon. Huvudet var avslitet och fåglarna hade hackat stora hål i buken på flera ställen i sina försök att hitta något gott och mättande. Naturen har sin gilla gång....
 
Vid Ventura Pier stod det många människor och fiskade. Jag stod en stund och tittade på en kille och hans svarta labrador när de fiskade. Plötsligt så spändes killens fiskspö som en pilbåge och han började hojta och skrika till övriga runt om kring att han minsann hade något riktigt stort på kroken (jag som fick lära mig av min bortgångne far att man alltid skall vara TYST när man fiskar) Hundens reaktion var väldigt rolig - han följde sin husses fiskeri med största fokusering. Hunden stack ut sitt huvud snabbt genom trästaketet och började spana efter den eventuella fångsten samtidigt som han viftade på sin svans så jag trodde den skulle gå av!  När fisken till slut släppte spöet såg hunden mer ledsen ut än killen som just missat fångsten....kanske var det jus ttill hunden som killen fiskade.
 
Vi checkade ut från hotellet strax före kl 12 och in i bilen igen - nu bar det iväg de sista 10 milen ner till Venice Beach. Vi planerade att fortsätta den strandnära, och så vackra väg 1 ner till LA men naturligtvis så lyckades vi missa avfarten så vi bestämde oss för att köra vidare och sedan "gena" över väg 23, för att inte missa Malibu, känt bl a från TV-såpan "2 1/2 Men" med skandalomsusade Charlie Sheen. Genvägen visade sig dock att vara den mest slingriga väg jag någonsin färdats på och med en stigning som aldrig verkade ta slut. I en kurva mötte vi en MG på fel sida av vägen. Föraren, en äldre man, hade tydligen tänkt att gena i kurvan. Om inte Mats hade kört så långsamt pga sin rädda fru, så hade vi haft en MG mer eller mindre fastklistrad i vår front!  Det passerade ytterligare 4 sportbilar av märket MG, verkade som om att de tävlade om att komma först upp till toppen.....
Vyerna på 23:an var återigen väldigt svindlande, vi upplevde väldigt branta stigningar och stup, enorma kaktusar och några riktiga cowboy-rancher under resan. Kändes verkligen som om att vi var ute och körde mitt i vilda västern med den rödaktiga jorden som dammade upp runt bilens hjul. Ibland kan det faktiskt visa sig att en felkörning blir till något mycket bättre än vad som var tanken från första början.... Resan tog säkert väldigt mycket längre tid men vi fick å andra sidan uppleva desto mer! 
Dessutom varnade man för köbildningar in mot LAX idag, Los Angeles flygplats, då president Obama, som varit i området skulle lämna Kalifornien kl 14 lokal tid! Vi slapp köerna och kom direkt ut på 1:an bara någon kilometer innan Malibus stadsgräns där vi gjorde ett stopp för att bada. Några surfare kämpade på vågorna men det blåste nog inte tillräckligt för att de skulle vara helt nöjda, desto bättre för vår del!
Vi stannade bara en timme ipå stranden i Malibu innan vi gled vidare den sista biten ner mot Venice Beach, passerade Santa Monica Pier på vägen. Checkade in på The Inn Hotel at Marina del Ray som skall vara vår bas här i LA området. Fick ett mycket trevligt rum på tredje våning. Har precis packat upp och nu vänta rmiddag. Det är mycket som skall hinnas med här under våra 5 dagar i området, Venice Beach, småbåtshamnen i Marina del Ray, Beverly Hills, Hollywood, Santa Monica.......
Venice Beach, CA

Kommentarer

Postat av: izabelle

Publicerad 2014-10-11 07:43:56

Wow, jag som aldrig tidigare lockats utav USA är nu extremt sugen på att åka dit efter att ha sett era bilder och läst om eran resa. Häftig och modig resa ni gör, hoppas ni får det fortsatt fantastiskt! :)

Svar: Vad kul att du"smittats" av våra upplevelser. Hoppas du vill fortsätta att följa oss - vi har ju en bit kvar innan är framme på vårt slutmål.
None None

Postat av: Thea

Publicerad 2014-10-11 10:17:19

Vilken resa ni gör! Måste också genomföra det någon gång!

Svar: Jag har fortfarande inte riktigt fattat ätt vi är här.....hoppas du kommer iväg. Det är verkligen en upplevelse!
None None

Postat av: Josephine

Publicerad 2014-10-11 13:06:39

Åh vad roligt! Fantastiska foton :)

Svar: Härlig resa - tack för att du gillar mina bilder!
None None

Postat av: lillemor

Publicerad 2014-10-11 15:09:50

Vackra bilder

Svar: Tackar!
None None

Postat av: Bella

Publicerad 2014-10-11 15:15:40

åh så härligt! :)

Svar: Det är verkligen underbart!!!
None None

Postat av: Elina

Publicerad 2014-10-11 18:05:32

Diggar verkligen bloggar med ett sånthär koncept! Ett ord som passar är ju "Avis" ;)

Svar: Vad kul att du gillar vår blogg!!
None None

Postat av: När Annie fotograferar i USA

Publicerad 2014-10-11 19:08:25

Så kul att se era bilder! Nån särskild pats i Kalifornien ni tyckte om och rekommenderar? Jag bor nämligen seda två månader tillbaka i Santa Barbara, nära Ventura, så det hade varit kul med tips på lite helgnöjen!

Svar: Sä härligt att du bor här i Kalifornien..nu blir jag lite avis.En nyfiken fråga, studerar du eller är du här som au-pair?
Personligen så tyckte jag väldigt mycket om Carmel men det är ju en liten småstad där det inte händer så mycke, men den är charmigt. San Francisco är ett måste men där har du kanske redan varit och så förstås Venice Beach där vi är nu.
Gillar du natur så rekommenderar jag Big Sur + en vandring i Point Lobos - en av alla state parks som finns här. Ett tips (fast det kanske du redan vet) är att besöka så många state parks du vill/hunner med under ett och samma dygn för samma kostnad $10!
None None

Postat av: När Annie fotograferar i USA

Publicerad 2014-10-12 04:56:43

Tack så mycket!

Jag studerar fotografi i Santa Barbara på SB City College. :-) San Fransisco har jag bara varit lite snabbt i, samma sak med LA men inte hunnit utforska på riktigt än men det är på gång! Venice Beach är jättefint, det har jag besökt! Natur är det bästa jag vet så det tipset var guld värt!

Svar: Så underbaet det låter - hoppas verkligen att dina drömmar slår in! Jag hade foto som utökad studiekurs när jag gick på gymnasiet (3-årig samhällsvetenskaplig, estetisk variant) Allt efter det är historia men jag tycker fortfarande att det är kul att fotografera ibland! Maken är däremot inte lika entusiastisk när jag ALLTID stannar för att ta en bild både här och där! Ska försöka följa din blogg - du tar verkligen fina foton som berör!
None None

Postat av: Margot

Publicerad 2014-10-12 17:24:11

Hej!
Vilken härlig resa ni gör. Längtar tillbaka. Tommy och jag gjorde en liknande trip 1990 och visst blir man imponerad av allt. Vi älskade Monterey och Carmel.

Svar: Förstår att ni gillade Monterey och Carmel.... helt underbara ställen! Carmel har vekrligen blivit till en favorit dit jag gärna återvänder.Men allt har sin charm - så även Venice Beach (fast här skulle jag aldrig vilja bo)
None None

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi är ett medelålders par från Göteborg som skall genomföra vår livs resa - en roadtrip i US. Äventyret startar med några dagar i New York innan vi tar inrikesflyget vidare till San Francisco. Väl på plats, väntar en Ford Espace på att få ta oss med på den berömda Highway no.1 ner mot Los Angeles. Efter att ha utforskat mytomspunna platser som Hollywood, Beverly Hills, Venice Beach, Marina Del Ray så styr vi kosan österut igen. Vi hoppas på att få besöka många fler spännande orter som Las Vegas, Grand Canyon, Alberquerque, Dallas, Houston, New Orleans innan vi avslutar vår resa med en veckas sol och bad i vårt älskade Florida. Välkommen att följa oss under vår resa....

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela