Roadtrip US

En reseblogg

Treasure Island area

Publicerad 2014-11-09 01:33:00 i Allmänt,

Man känner sig välkommen direkt när man närmar sig Treasure Island - för att komma hit så måste man passera över vattnet då Treasure Island faktiskt är en långsträckt ö som tillhör Tamap Bay area. Själva åker vi nästan alltid in från Treasure Island Causeway Bridge, där vyn med klocktornet ovan är tagen från. Man kan även komma in via John´s Pass Bridge och Madeira Beach norrifrån alternativt från St Pete Beach och Blind Pass Bridge. 
Treausre Island är ett av många  sommarparadis med trevliga barer och restauranger, surf affärer och milsvis med långa, vita, mjuka sandstränder. Vi har dock valt att bo lite "off" från det riktiga utelivet och hyr en condo ute på Land´s End som ligget så långt ner/ut på Treasure Island man kan komma. Här finns det inga restauranger utan allt är väldigt lugnt och avslappnat. Det finns endast en restaurang på behörigt gångavstånd,  "Caddy´s on the Beach", där vi gärna tar en frukost eller bara slinker in för en kaffe då vi är ute och promenrerar längs stranden.
Det finns ytterligare en bar här ute, Ka´tiki, och den är faktiskt granne med Caddy´s. Här är det lite med livat men ändå väldigt "laid back". Besökarna består till större delen av övre medelålders MC burna herrar och damer som kör vädligt stora och fina motorcyklar. Vissa kör även "trikes" som den här som en cool herre körde upp bredvid oss och parkerade utanför baren.
Handlar mat gör vi helst på den Publix som ligger på Gulf Boulevard, strax efter bropassagen. Hit kan vi även ta en långpromenad på beachen men då är det inte storhandling som gäller utan mindre kompletteringar.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi är ett medelålders par från Göteborg som skall genomföra vår livs resa - en roadtrip i US. Äventyret startar med några dagar i New York innan vi tar inrikesflyget vidare till San Francisco. Väl på plats, väntar en Ford Espace på att få ta oss med på den berömda Highway no.1 ner mot Los Angeles. Efter att ha utforskat mytomspunna platser som Hollywood, Beverly Hills, Venice Beach, Marina Del Ray så styr vi kosan österut igen. Vi hoppas på att få besöka många fler spännande orter som Las Vegas, Grand Canyon, Alberquerque, Dallas, Houston, New Orleans innan vi avslutar vår resa med en veckas sol och bad i vårt älskade Florida. Välkommen att följa oss under vår resa....

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela