Roadtrip US

En reseblogg

Målgång - Roadtrip US

Publicerad 2014-11-16 13:48:06 i Allmänt,

Nu är vår roadtrip fulländad! Vi har gjort det - kört från en kust till en annan! Startade från San Francisco, körde A1 utmed Stilla Havet, ner till Los Angeles och därefter har vi kört tvärs över USA, genom att först följa delar av Route 66 halvvägs mot Chicago, genom öken, stäpp och bergslandskap. Nu har vi alltså gjort den sista etappen och anlänt Atlantkusten, en liten nätt tripp som tog oss ca 6 veckor att genomföra. Vi skulle kunna varit ute mycket längre då vi har bara "skummat över" de städer vi valt att stanna i för mer än en natt. Det finns så mycket mer att se och uppleva. Det har varit en helt fantastisk resa - vi har upplevt så många vackra vyer, kulturer och miljöer. Vi valde att lägga till några extra veckor som lite marginal, man vet aldrig riktigt vad som kan hända och i vårt fall visste vi att vi ville avsluta med några extra veckor på Treasure Island innan hemfärd. 
Jag har redan börjat med att försöka få ihop ett litet fotoalbum genom att försöka välja ut några enstaka motiv från alla de foton jag tagit under resans gång. Jag överdriver nog inte om jag säger att det rör sig om minst 8000 foton! Tur att mananvänder sig utav digital bildteknik idag :)
Fotoalbumet är tänkt för att kunna plockas fram de där alldeles hopplösa dagarna, när livet känns totalt grått och innehållslöst - det är då vi skall återuppliva våra magiska stunder vid Brixby Bridge, det aldrig vilande Venice Beach, återigen försöka förnimma suget i magen vi kände när vi blickade ut över Grand Canyons klippor och stup. "Aurora Nealand & the Royal Roses"- jazzbandet som spelade under vår middag i jazzkvarteren i New Orleans, känslan när vi körde nerför Grand Canyon till Coloradofloden med många, många fler minnen.
Jag kan inte annat än rekommendera den här trippen till alla er, som följt oss under vår resa.Det har varit många magiska stunder och "peppar, peppar, ta i trä" så har allt fungerat utan större problem.   
Jag kommer dock inte att sluta blogga ännu - vi har ju fortfarande tid kvar av vår semester och efter den kanske det kommer ännu en om ett tag. Kanske inte lika lång och kanske inte lika långt bort men livet är ju en enda resa och som alltid så är det vägen motl målet som är det roliga. 
Nu skall vi först göra Fort Lauderdale och uppleva några härliga minnen härifrån. Det var nämligen just här i Fort Lauderdale allt började en gång för länge sedan. 1991 åkte Mats och jag hit för första gången och vi blev stormförtjusta i Florida. Det höll inte på att bli någon resa för jag höll på att missa planet redan i Köpenhamn då mitt pass och biljett försvann strax innan vi skulle boarda planet men som tur var så ordnade allt upp sig och vi kom iväg. Efter en fruktansvärt lång överresa så hamnade vi till slut på ett riktigt "uffigt" hotell på N Atlantic Boulevard. Trots detta så var det ändå något speciellt som gjorde att vi redan längtade tillbaka så snart vi satt oss på planet tillbaka till Sverige. Det starka ljuset, det behagliga klimatet, enkelheten att ta sig fram på egen hand och så förstås, det underbara salta HAVET. Sedan dess har vi varit i Florida ett antal gånger och vem vet om detta blir vår sista resa......det finns många ställen kvar att besöka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi är ett medelålders par från Göteborg som skall genomföra vår livs resa - en roadtrip i US. Äventyret startar med några dagar i New York innan vi tar inrikesflyget vidare till San Francisco. Väl på plats, väntar en Ford Espace på att få ta oss med på den berömda Highway no.1 ner mot Los Angeles. Efter att ha utforskat mytomspunna platser som Hollywood, Beverly Hills, Venice Beach, Marina Del Ray så styr vi kosan österut igen. Vi hoppas på att få besöka många fler spännande orter som Las Vegas, Grand Canyon, Alberquerque, Dallas, Houston, New Orleans innan vi avslutar vår resa med en veckas sol och bad i vårt älskade Florida. Välkommen att följa oss under vår resa....

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela